Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Raziskava
Kupci prisegajo na Bluetooth, USB in zadnjo kamero
Avto že dolgo ni več samo prevozno sredstvo za potovanje od točke A do točke B. Kupci zato vse več pozornosti namenjajo tako varnosti kot tudi zabavi, pri odločanju za nakup pa upoštevajo še stroške kasnejšega vzdrževanja, servisne storitve in zmogljivost motorja.
Urša Prosenjak
9. oktober 2019 | 7:35:00

Nedavna raziskava podjetja TrueCar je pokazala, da je kupcem glede varnosti zelo pomembna zadnja kamera za pomoč pri vzvratni vožnji. Med odločilnimi dejavniki je sicer na vrhu lestvice cena, sledita pa ji nizka poraba goriva in varnost.

Izsledki raziskave kažejo tudi, da na prioritete kupcev vpliva tudi njihova vozniška preteklost. Vozniki, ki so bili v preteklosti vsaj enkrat udeleženi v prometni nesreči, so na vrh lestvice odločilnih dejavnikov pri nakupu uvrstili garancijo, dodatne funkcije, stopnjo izgube vrednosti avta in moč motorja, medtem ko voznikom, ki nikoli niso imeli prometne nesreče, ostajajo najpomembnejši dejavniki cena, poraba goriva in varnost.

Dodatne funkcije, ki jih vozniki najraje izbirajo, so varnostni dodatki, kot so zadnja kamera, senzorji za vzvratno vožnjo in kamera za zaznavanje mrtvega kota, pomembne pa so tudi funkcije za zabavo, kot so USB vhodi in Bluetooth povezava, ki sta dve izmed najenostavnejših, hkrati pa pri voznikih najpriljubljenejših funkcij.

Vozniki, ki so sodelovali v raziskavi, so pokazali precejšnje navdušenje nad polavtonomno vožnjo. Čeprav je imelo le 5% sodelujočih vozilo s to funkcijo, pa bi se ob nakupu novega kar 80% odločilo za to možnost.

Razlike v prioritetah pa so odvisne tudi od starosti kupcev. Na področju varnosti so mlajšim generacijam voznikov pomembne zadnje kamere in senzorji vzvratne vožnje, starejši vozniki pa prisegajo na senzorje mrtvih kotov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija