Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napovedi
Ford Bronco vse bližje realnosti
Ford je predstavil prototip Bronca R, puščavski dirkalnik pa razkriva, kaj vse se zna zgoditi na serijskem modelu.
Artur Švarc
5. november 2019 | 7:28:00

Bronco R je narejen na modificirani osnovi T6, platforma, ki jo uporabljajo tudi za Rangerja, pa bo osnova za serijski model. Vsekakor je ta prototip dirkaška različica, pripravljena za Baja 1000 in je skupni projekt oddelka Ford Performance in Geiser Bros. Avto bo konec tega meseca sodeloval na sloviti dirki.

Ford se ni razgovoril o pogonu, so pa namignili, da bodo Američani dobili biturbo EcoBoosta. 2,7-litrski V6 bo bržkone osnova, v rezervi pa je tudi 3,5-litrski V6. Oglata oblika avtomobila seveda sega daleč v preteklost, zunanja podoba in dizajn v rdeči, beli in črni, pa sta v enki osnovi kot Hallov in Minorjev zmagovalni Bronco z Baje 1000 leta 1969.

Bronco R ima neodvisno sprednje vzmetenje s 36-centimetrskim hodom, zadaj pa s 46-centimetrskim hodom na 5-točkovnem vpetju. Na 17-palčna platišča so obuta 37-palčne BF Godricheve gume.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija