Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prihaja Lamborghinijev super terenec
Urus ST-X bo na voljo tudi kot priključni hibrid.
Urša Prosenjak
13. januar 2020 | 7:16:00

Prvič predstavljen leta 2018 kot dirkaški koncept se je Lamborghini Urus ST-X lani predstavil kot prvi super terenec v svetu dirk.

Po zagotovilih vodje razvoja pri Lamborghiniju Maurizia Reggianija naj bi se Urus ST-X z demo dirko predstavil konec oktobra 2020 na dogodku Lamborghini Super Trofeo World Final

Urus ST-X bo obdržal dvojni turbo 4,0-litrski V8 motor cestnega Urusa s 650 konjskimi močmi in 850 Nm navora, bo pa za četrtino lažji. Super terenec bo na voljo tudi v hibridni izvedbi na sedanji platformi, ki je pripravljena za elektrifikacijo, kar dokazujeta Porsche Cayenne in Bentley Bentayga.

Hibridni Urus pa pomeni izziv, saj želi Lamborghini ponuditi kupcem drugačnega hibridnega terenca, kot ostale znamke skupine Volkswagen.

»Najpomembnejše bo opredeliti, kako bo Lamborghini uporabil električno energijo in kako se lahko razlikujemo od ostalih uporabnikov te platforme,« je pojasnil Maurizio Reggiani.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija