Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Poročilo
Potencialno nevarnih 200 italijanskih predorov
Zahodne sosede močno skrbi varnost avtocestnega omrežja in notranje poročilo prometnega ministrstva razkriva, da imajo več kot dober razlog za skrb.
Urša Prosenjak
14. januar 2020 | 7:36:00

Po zrušenju viadukta Morandi v Genovi avgusta 2018 je italijansko ministrstvo za promet pripravilo poročilo o varnosti cestne infrastrukture. Notranje poročilo, ki ga je pridobilo več medijev, kaže, daje potencialno nevarnih več kot 200 italijanskih avtocestnih predorov.

Po navedbah poročila predori ne ustrezajo zahtevam direktive EU o minimalnih varnostnih zahtevah za predore na čezevropskem cestnem omrežju. Med ključnimi pomanjkljivostmi so preslaba osvetljenost, odsotnost servisnih poti ali pa neprimerna vodotesnost lupine.

Med predori, ki jih izpostavlja poročilo, je tudi Berte na avtocesti med največjim italijanskim pristaniščem Genova ob Ligurskem morju in krajem Gravellona Toce v deželi Piemont, v katerem se je 30. decembra zrušil 2,5 tone težek del stropa, vendar k sreči ni zadel nobenega vozila.

Poročila sicer doslej nista komentirala niti pristojno ministrstvo niti upravljalec avtocestnega omrežja družba Autostrade per l'Italia, ki je pristojna za vzdrževanje 105 od 200 potencialno nevarnih predorov in ki je upravljala tudi z viaduktom Morandi, kjer je avgusta 2018 umrlo 43 ljudi.

Kriminalistična preiskava tragedije sicer še ni končana, upravljalec zavrača odgovornost, mu pa grozi odvzem koncesije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
roberto
Za razliko od nas in tudi drugod, v Italiji večinoma nimajo omejitev hitrosti v tunelih. Tako da večinoma velja kar 130KM/h, kot na običajni avtocesti. In kar sem vozil dol, predvsem na jadranski strani, je vožnja bolj tekoča kot pri nas in ni kaj hudo nevarna. Predvsem imajo veliko teh tunelov in če bi imeli omejitve, tako kot pri nas, potem bi bilo stalno zaviranje in pospeševanje.
14.1.2020 12:22:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija