Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prezrta "hitra in drzna" lepotica
Franšiza Hitri in drzni je tudi po tem, ko so se zapleti razvodeneli, še vedno poskrbela za obilico izjemnih avtomobilov. V šestem delu franšize pa se je poleg Camarov, Mustangov in Barracud pojavila tudi lepotica, ki je ob vseh drugih ostala nekoliko prezrta: Lucra LC470.
Urša Prosenjak
13. februar 2020 | 11:29:00

Avto je skorajda unikat. Pred kakšnim desetletjem je Lucro ustvaril Luke Richards, ročno so jo izdelali v delavnici, kjer se sicer ukvarjajo s predelavami Land Rover Defenderjev. Zaradi izjemne redkosti producenti filma niso želeli tvegati uničenja. Uradno so za film izdelali tri primerke, vendar nobenega od njih niso vozili. V vsaj dveh prizorih pa vidimo rumeno in zeleno barvo karoserije, med drugim tudi v znamenitem prizoru avtocestnega pregona s tankom.

Sprva naj bi Lucri namenili večjo vlogo v filmu, nato pa so jo iz različnih razlogov zmanjšali zgolj na vlogo rekvizita. Zaradi prvotnih načrtov so izdelali tri avtomobile. Dva, ki sta bila namenjena za kaskaderske točke, so opremili s 6,2-litrskim V8, tretjega, katerega vloga je bila izgledati lep v ozadju, pa s 7,0-litrskim V8 motorjem.

Enega izmed treh primerkov bodo marca prodajali na dražbi avkcijske hiše Sotheby's.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija