Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ameriška Tesla normalno deluje kljub epidemiji in ukrepom
Kljub odredbi oblasti v San Francisco Bay Area je tamkajšnja tovarna podjetja Tesla v sredo normalno obratovala, kar je v nasprotju s tritedensko zaustavitvijo javnega življenja z namenom zajezitve širjena koronavirusa.
Urša Prosenjak
19. marec 2020 | 8:20:00

Medtem je Honda že ustavila svojo ameriško proizvodnjo, predvsem zaradi zmanjšanega povpraševanja, proizvajalci avtomobilov v Detroitu pa so sklenili omejiti poslovanje.

Okrožje Alameda, kjer se nahaja Teslina tovarna, je eno izmed šestih, kjer so pristojni omejili dejavnosti, potovanja in poslovno delovanje na najnujnejše, ljudem pa svetujejo, naj ostanejo doma. Šerifov urad je v torek popoldne sporočil, da Tesla ne velja za dejavnost posebnega pomena in zato ni izvzeta iz odredbe ter ne sme poslovati kot običajno. V skladu z ukrepom lahko v Teslini tovarni izvajajo le minimalne osnovne operacije, kar pomeni vzdrževanje, varovanje in obračun plač delavcev.

Po sprejetju ukrepa okrožja Alameda je uprava Tesle poslala okrožnico zaposlenim, v kateri so sporočili, da bo delovni proces nemoteno potekal dalje z nekaj prilagoditvami, saj bi naj ne dobili jasnih navodil. Delo so sicer organizirali v skladu s smernicami Centra za nadzor bolezni in omogočili delo od doma v primerih, kjer je to izvedljivo. Delavcem so pojasnili, da njihove naloge niso nič drugačne, kot sicer.

Opozorili pa so na simptome morebitne okužbe in pozvali delavce s sumom na okužbo, naj ne hodijo v službo in naj poiščejo pomoč.

Teslina tovarna v Fremontu je trenutno njihova edina tovarna na ameriških tleh, zaposluje pa okoli  10 000 ljudi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija