Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Volkswagen ohranja ročni menjalnik tudi v najzmogljivejših modelih
V času, ko večina avtomobilskih proizvajalcev svoje športne modele opremlja izključno s samodejnimi menjalniki, pri VW-ju še vztrajajo pri ponudbi klasike.
Peter Pirkovič
25. marec 2020 | 6:56:00

Matthias Rabe, ki pri nemški znamki vodi oddelek tehničnega razvoja, je bil v enem od svojih intervjujev zelo jasen glede te odločitve. Namreč, pri Volkswagnu so mnenja, da dokler obstajajo kupci, ki prisegajo na tradicionalno rešitev prestavljanja, kjer so vključene tri stopalke, vse do takrat bodo ročni menjalnik ohranjali v ponudbi. Že zdaj je jasno, da bo z ročnim menjalnikom na voljo Golf GTI osme generacije, podobno potezo se napoveduje tudi za Golf R. S klasiko ostajata opremljena še Polo GTi in Up GTI, med ostalimi avtomobilskimi konkurenti pa to možnost ponujajo še pri BMW-ju, za modele M, in pri izbranih modelih znamke Porsche. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Nikoli rešena dilema. Skratka - tisti, ki niso pripravljeni doplačati za avtomatiko, uporabljajoo še naprej kombinacijo leve noge/desne roke, spet drugi precej raje izberejo/mo samodejnost, ki ji lahko po želji ukazuješ tudi ročno seveda, na vsaj dva načina. Pa kakor komu ljubše.
25.3.2020 8:26:28
klemens
Z leti in pri vseh omejitvah in radarjih, samo še samodejni v načinu komfort. Tudi obvolanskih ročk se ne dotaknem več. Če moram že prestavljati je to samo na kolesu, tudi pri motorju imam raje avtomatiko.
25.3.2020 10:08:34
7even77
Absolutno. In brez nadaljnjega.
25.3.2020 19:02:16
Jože
Cool, zase bi si želel s štirikolesnim pogonom ter dizlom, 5 ali 6-valjnik je poslastica in seveda na 3 diferencialne ne Haldex sklopko... Pravi je bil Sinchro oz. Quattro. ;-) Tako bo za vsakega kaj in vsakemu v veselje.
26.3.2020 21:24:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija