Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zaradi radikalnih rezov v veliki nevarnosti tudi znamka Alpine
Zaradi radikalnih rezov v veliki nevarnosti tudi znamka Alpine
Po poročanju Automotive News so Francozi pred resno nalogo reševanja koncerna, ki v praksi pomeni, da morajo v naslednjih dveh letih zelo močno zategniti pasove in prihraniti vsaj 2 milijardi evrov.
Peter Pirkovič
21. maj 2020 | 11:02:00

Kot vse kaže bodo Renaultovci zapirali tovarne in odpuščali, k rezom pa bodo dodali še ukinjanje določenih nedobičkonosnih modelov. Pred nekaj dnevi smo poročali, da odgovorni pri Renaultu razmišljajo o upokojitvi modelov Megane, Talisman, Scenic, Espace in Koleos, vse glasnejše pa so govorice o ukinitvi znamke Alpine, ki je ponovno zaživela pred 3 leti in ponekod doživela pozitiven sprejem s strani kupcev. Edini model z oznako A110, ki so ga začeli prodajati v letu v letu 2018, je lani prepričal po Evropi 4376 kupcev. V Sloveniji tega uradno ni možno kupiti. 

Ukinitev omenjene znamke je vezana na zapiranje tovarn po Evropi. Načrt, ki ga bodo v kratkem razkrili javnosti, med drugim vsebuje zaprtje obrata v Dieppu s 400 zaposlenimi, kjer se med drugim izdeluje Alpine A110. Presenetljivo je dejstvo, da so na tem seznamu še tovarne v Flinsu (Zoe in Micra), Choisy-le-Royu in Morbihanu. Več bo znano v kratkem, že zdaj pa je jasno, da se bo v reševanje koncerna vključila tudi država, ki ima okrog 15 odstotkov lastniškega deleža. Obljubljajo finančno inekcijo v višini 5 milijard evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn
Nekako si ne znam razložiti tega, kar se zadnje čase dogaja pri Renault-Nissan navezi. Al je bilo s strani Ghosna že vse tako napihnjeno, da so ga japonci (še) pravočasno odstavili in se zdaj čutijo posledice, al je bil pa Ghosn res tak mojster, da vodstvo, ki ga je nasledilo, ni sposobno držati več koncerna na takem nivoju kot prej?
21.5.2020 12:01:17
spartan
Menim, da to drugo...Ghnosn je bil res dober menedžer, ki je rešil Nissan pred propadom. Bil je tudi vizionar....ki je imel konkretne plane z Renaultom in Nissanom. Če samo pogledaš kvalitetni preskok avtomobilov Renault v zadnjem času in razširitev modelne palete vidiš, da je usmeritev bila prava (le Megana si poglejmo). To lastnost so imeli še nekateri drugi menedžerji; na pamet mi pride meni zelo blizu Lee Iaccoca (sicer eden od starejših), od ne tako daljnih pa; Sergione Marchione, Alan Mullaly, Martin Winterkorn....vsi so bili "sporni", ampak nedvoumno so imeli jasno vizijo za naprej ter blesteli v svoji vlogi.
21.5.2020 13:45:03
macolar
Po drugi strani tudi take konkurence kot je zdaj še ni bilo. Ofenziva na trgu prihaja iz vseh strani. Seat, Škoda, VW, Ford, Kia, Hyundai, Opel, Toyota, Peugeot, Citroen, itd...vsaka od teh znamk ima zdaj celo paleto modelov, vsaka z svojo prednostjo in svojim všečnim dizajnom, izbire je ogromno. Najbolj popularni segment postajajo križanci in tu Renault res nima nekega presežka v estetiki, zame osebno imajo preveč oblikovno poženščene modele v tem segmentu.
21.5.2020 18:32:13
spartan
Seat/Škoda/VW so tako ali tako identični, prav tako Peugeot/Citroën/Opel. Japonske znamke so praviloma dražje zaradi carinskih dajatev v EU. Niti ni toliko konkurence, če pogledaš. Menim pa, da bodo križanci šli počasi navzdol, ker ne vidim njihovega smisla oz. uporabne vrednosti....bolj modna muha kot kaj drugega. Drugače je Megane dober avto, se lahko kar večina nemških konkurentov kar skrije glede kvalitete.
22.5.2020 10:40:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija