Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mini Cooper SE
Izdelali že več kot 11.000 malih električarjev
Prvi električni Mini serijske produkcije je dosegel mejnik. Skupno so v tovarni v Oxfordu izdelali že več kot 11.000 električnih malčkov, so sporočili iz Velike Britanije.
Urša Prosenjak
1. avgust 2020 | 7:07:00

V podjetju so zadovoljni s prodajo na domačem trgu, kjer so doslej prejeli več kot 3000 naročil, kar predstavlja drugi največji trg za oba elektrificirana modela – povsem električnega Mini Cooper SE in hibridnega Mini Cooper SE Countryman ALL4. Domačim kupcem namreč prodajo 19 odstotkov vseh elektrificiranih Minijev.

»Navdušeni smo, da je električni Mini tako priljubljen doma in da je našim kupcem tudi tako všeč, kot nam. Lepo je videti naraščajočo priljubljenost elektrificiranih vozil,« je ob tem povedal David George, direktor Mini UK.

Peter Weber, direktor tovarne Mini Plant Oxford, pa je dodal: »V tovarni smo izjemno ponosni, da se naše trdo delo vključitve proizvodnje električnega Minija v produkcijsko linijo obrestuje. Ponosni smo, da je model tako priljubljen doma in po svetu ter da prav mi, v Minijevem domačem kraju, izdelujemo prvi električni Mini za svetovni izvoz.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija