Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prodaja se je povečala po avtomobilskem sejmu
Novice   |   Okrevanje trga
Prodaja se je povečala po avtomobilskem sejmu
Na Kitajskem prodaja avtomobilov že šesti mesec zapored narašča. V septembru so z 12,8 odstotki utrdili svoj položaj največjega avtomobilskega trga na svetu, ki okreva po udarcu pandemije.
Urša Prosenjak
15. oktober 2020 | 6:04:00

»Zlati september in srebrni oktober« sta sicer znana po povečanju prodaje v avtomobilski industriji, ki sledi zatišju med vročimi poletnimi mesece.

Minuli mesec je bilo prodanih 2,57 milijona vozil, kar je sicer še vedno manj od prvotnega plana.

»Vzpon prodaje je ohranil zagon tudi v okrobrskem »zlatem tednu«, saj je prodaja presegla pričakovanja prodajalcev,« je pojasnil analitik Shi Ji.

K vzpon prodaje so močno prispevali pekinški avtomobilski salon, promocijski dogodki in aktivna politika lokalnih oblasti, ki so z ukrepi podprli avtomobilski sektor. Prodaja potniških vozil se je v septembru povzpela za 8 odstotkov. Več kot desetodstotno rast beležijo Geely, Great Wall in Toyota. Prodaja vozil GM se je v tretjem četrtletju povečala za 12 odstotkov.

Zelo dobro gre tudi vozilom na alternativni pogon. Že tretji zaporedni mesec je povpraševanje po njih vse večje, v septembru je delež teh vozil znašal 67,7 odstotka, kar je v številkah 138.000 vozil. Med vozili na aletrnativni pogon so povsem električna vozila, hibridi na elektriko ali na gorivne celice.

Zaradi naklonjenosti tržišča in vlade, ki intenzivno promovira čistejša vozila za ohranitev čim bolj čistega okolja,  so se nekateri proizvajalci odločili na Kitajskem širiti proizvodnjo. Med njimi sta domača Nio in Xpeng, pridružil pa se jim bo tudi ameriški vodilni proizvajalec električnih vozil Tesla.

V torek je Tesla še napovedal, da bodo Modelu S v ZDA in na ostalih ključnih trgih, kot je kitajska, znižali ceno za okoli 4 odstotke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija