Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Trije modeli zapuščajo Evropo
Novice   |   Lexus
Trije modeli zapuščajo Evropo
Lexus bo z evropskega trga umaknil tri modele. Presenetljivo pa bo ostal eden izmed manj zastopanih, naprednejših.
Urša Prosenjak
17. oktober 2020 | 7:35:00

Japonska znamka luksuznih avtomobilov evropskim kupcem ne bo več ponujala modelov CT, IS in RC. Vzrok za to je odločitev podjetja, da se bodo bolj osredotočali na modele SUV. Proizvodnjo omenjene trojice so že zaključili, prodajajo le še vozila iz zaloge.

Sicer je prodaja postopno upadala. V letošnjem letu so do konca avgusta prodali le 2344 primerkov modela CT, kar predstavlja 35-odstotni upad prodaje, 1101 primerkov modela IS in komaj 422 primerkov modela RC.

Kljub nenavadno nizki prodaji pa so se odločili v ponudbi obdržati model LS. Teh so v Evropi prodali le 58, a ker je to njihov najbolj luksuzen model s številnimi inovacijami, bo ostal del Lexusovega prodajnega programa na evropskem trgu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Škoda za IS. Vozil sem tistega prvega in je bil res super alternativa trojki in C-klasi. Ne glede na to, da Toyota in Lexus nista ravno moja šalica čaja, je bil dizajn všečen,. lepo uravnotežen, notranjost pa iz materialov, ki so bili tedaj na prelomu tisočletja boljši od česarkoli v tem segmentu. Zelo prijetno bivanje v kabini. Svileno tekoč vrstni 6-valjnik je bilo užitek poslušati. Manj za mami domov pisat pa je bil primerek predzadnje generacije, ki sem ga en dan vozil par let nazaj. Avto je bil super, a ni več toliko odstopal od povprečja segmenta kot prvi. To, kar sedaj ostaja v prodaji v EU, pa izstopa kvečjemu še po vulgarno odštekanem oblikovanju.
17.10.2020 7:58:45
Gazibo2
Res škoda za IS.
17.10.2020 15:30:17
slonana
Ojooj!
18.10.2020 17:27:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija