Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Deseterica najdražjih avtomobilov v letu 2021
Novice   |   Lestvica
Deseterica najdražjih avtomobilov v letu 2021
Če ste med srečneži, ki v letošnjem letu načrtujejo nakup super-ekskluzivnega luksuznega avtomobila, lahko svojega favorita izberete med predstavljeno deseterico. Namig: vsi razen enega so že razprodani!
Urša Prosenjak
12. januar 2021 | 7:10:00

Superšportniki, hiperšportniki in omejene izdaje luksuznih znamk dosegajo tudi cene v sedemmestnih zneskih. Na lestvici najdražjih avtomobilov bi pričakovali uveljavljene proizvajalce s tradicijo, kot sta Lamborghini in Ferrari, toda spodnji seznam prinaša tudi nekaj presenetljivih imen.

Na desetem mestu najdražjih avtomobilov leta 2021 je McLaren. Tik pred prihodom je model Elva, ki sicer ni najdražji McLaren vseh časov, vseeno pa je za roadster, ki ga bodo izdelali le v 149 izvodih, potrebno odšteti milijon in pol evrov.

Deveto mesto si je priboril Bentley Bacalar by Mulliner. Ponaša se z ekskluzivnim stilom, h kateremu med drugim spada notranjost iz posebnega 5000 let starega lesa. Izdelali jih bodo le 12, cena enega pa bo znašala 1,7 milijona evrov.

Osmo mesto pripada najdražjemu električnemu hiperšportniku, ki je obenem tudi najmočnejši avto na svetu. Lotus Evija, ki ima doseg 400 km, do stotice pa potrebuje manj kot tri sekunde, bo doživel 130 ponovitev, stane pa 1,9 milijona evrov.

Mesto pred njim je Rimac C_Two, nekoliko šibkejši, vendar hitrejši, dražji in z večjim dosegom. Vseh načrtovanih 150 primerkov je že prodanih, cena vsakega pa je znašala 2,2 milijona evrov. Mesto si deli s svojim tehnološkim dvojčkom Pininfarina Battista.

Na šestem mestu je AMG Project One, ki je v svojem bistvu dirkalnik Formule 1, poganja pa ga hibridni 1,6 V6. Njegova cena je 2,3 milijona evrov.

Zgornjo polovico lestvice začenja Aston Martin Valkyrie z atmosferskim Cosworthovim V12 motorjem in ceno nekoliko pod tremi milijona evrov.

Prvi avto s štirimi sedeži na seznamu je na četrtem mestu. Koenigsegg Jesko je najhitrejši avto na svetu, različica Absolut 500 zmore celo preseči hitrost 500 km/h. Njegova cena se začenja pri treh milijonih evrov.

Na tretjem mestu najdemo uveljavljeno ime. Lamborghini Sian FKP 37 je najhitrejši model znamke vseh časov, poganja pa ga hibridni V12. Zanj je potrebno odšteti 3,3 milijona evrov, kar je desetkrat več, kot stane Aventador SVJ, ki je služil kot osnova za Sian. Izdelanih je bilo le 63 primerkov in vsi so že prodani.

Tik pod vrhom se je znašel Bugatti Chiron Pur Sport, ki je edini na seznamu, ki še ni razprodan, stane pa nekoliko več od Lamborghinijevega Siana.

Povsem nepričakovano se je na prvo mesto lestvice zavihtel Pagani Huayra Tricolore, ki je občutno dražji od vseh prej naštetih. Njegova cena v evrih je pet milijonov in pol. K njegovi ekskluzivnosti prispeva lastnost najmočnejšega Paganija v zgodovini, obenem pa gre za omejeno jubilejno izdajo, posvečeno akrobatski skupini italijanskega vojaškega letalstva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Jesko nima štirih sedežev. Gemera jih ma.
12.1.2021 11:32:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija