Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zapor in doživljenski odvzem vozniškega dovoljenja
Novice   |   Belgija
Zapor in doživljenski odvzem vozniškega dovoljenja
34-letni Belgijec je po odločitvi sodnika moral za tri leta v zapor, prav tako pa ne bo smel več sesti za volan. Podlaga za takšno odločitev je veliko število kazni, ki si jih je Belgijec nabral v zadnjih letih.
Peter Pirkovič
25. januar 2021 | 10:14:00

Omenjeni voznik iz Sint-Denijs-Westrema, v bližini Genta, je v zadnjih desetih letih nabral skupno kar 77 kršitev prometnih pravil in prav toliko izrečenih glob (vožnja pod vplivom alkohola, prehitra vožnja in kup drugih prekrškov), na neki točki pa mu je sodišče izreklo prepoved vožnje za obdobje 7 let. Policisti so ga čez čas spet ustavili in ugotovili, da krši prepoved vožnje in s tem pa si je nakopal 8 tisoč evrov kazni in leto dni zapora. A postopek na sodišču se je obrnil povsem v drugo smer. Sodnik, ki je obravnaval ta primer, je bil prepričan, da je kazen premila, zato mu je dosodil kar tri leta za rešetkami, več kot 50 tisoč evrov kazni in prepoved vožnje do konca življenja. Sodnik je svojo odločitev utemeljil z besedami, da ta predstavlja veliko nevarnost v cestnem prometu in da je kazen rezultat popolne ignorance njegove osebne odgovornosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
bravo!
25.1.2021 12:58:56
f1fan
Pri nas bi bile ceste potem pol man zasedene
25.1.2021 20:48:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija