Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Volkswagnu grozi kazen zaradi nedoseganja emisijskega cilja
Novice   |   Evropska unija
Volkswagnu grozi kazen zaradi nedoseganja emisijskega cilja
Skupina Volkswagen je za las zgrešila cilje skladnosti z emisijskimi predpisi Evropske unije v lanskem letu. Zaradi tega jim zdaj grozi finančna kazen.
Urša Prosenjak
26. januar 2021 | 7:17:00

Evropska unija je z lanskim letom uvedla strožje predpise o dovoljeni količini izpustov ogljikovega dioksida glede na floto posameznega proizvajalca. S tem želijo avtomobilsko industrijo spodbuditi k čim hitrejši preusmeritvi v proizvodnjo električnih vozil.

Volkswagen je v lanskem letu sicer občutno povečal prodajo električnih avtomobilov. Prodali so 315.400 primerkov, leto pred tem pa le 72.600. Količino emisij so sicer znižali na povprečje 99,8 g/km, dovoljena količina njihove flote pa bi bila 99,3 g/km.

Končne številke mora še potrditi Evropska komisija, ki bo tudi določila višino kazni. Predviden znesek je 95 evrov kazni za vsak presežen g/km po prodanem vozilu.

Direktor skupine VW Herbert Diess je kljub temu zadovoljen z napredkom, saj dokazuje, da je koncern na dobri poti k ogljični nevtralnosti.

»Za las smo zgrešili cilj flote za leto 2020. Skupina bo v tem letu lansirala še privlačnejše električne modele, ki nam bodo pomagali doseči cilj v letošnjem letu,« je Diess optimističen. Lanski dosežek je predvsem zasluga dobre prodaje modela ID.3 in Audijevega modela e-tron.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Dosežene številke me presenečajo, saj si par let nazaj ne bi mislil, da jih je mogoče doseči. Sploh ker se je koncern obrnil proč od dizlov in potem ko je zagon proizvodnje ID.3 tako šepal. Še vedno pa nisem prepričan, da je tak razvoj to, česar si želim.
26.1.2021 8:53:30
macolar
Ogljična nevtralnost....največji nateg za potrošnike.
26.1.2021 11:29:01
IcEmAn
Sej bodo naftarji kmalu po mizi udarili....
26.1.2021 14:59:25
skrivo
Dvomim za, da bodo naftarji kaj udarjali po mizi, saj bo prehod iz naftne dobe v neko drugo dobo zelo zelo počasen in se jim ni treba bati za posel. Ves čas tranzicije bodo lepo vlagali v štrom (elektrarne), mogoče vodik, in še kaj drugega, kar bi se pokazalo za dober posel.
26.1.2021 23:12:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija