Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Oblikovalec te študije bo zdaj skrbel za obliko Fordov
Novice   |   Menjave
Oblikovalec te študije bo zdaj skrbel za obliko Fordov
Po šestih letih na mestu šefa oblikovanja pri Fordu, se s 1.majem poslavlja Moray Callum, ki svoj položaj prepušča Anthonyju Louju, dosedanjemu vodji zunanjega oblikovanja pri Renaultu.
Peter Pirkovič
26. januar 2021 | 11:49:00

Moray Callum, ki je brat znanega oblikovalca Iana Calluma, se je v zadnjih letih s svojo ekipo podpisal pod številne pomembne Fordove avtomobile. Pod njegovim vodstvom so nastali Bronco, Mustang pa F-150 in drugi Fordovi aktualni modeli, a zdaj je očitno prišel čas za nove življenske izzive. Callum je v avtomobilskem oblikovanju prisoten že 38 let. Bogato kariero oblikovalca je po končanem študiju začel pri Chryslerju, nadaljeval pri Fordovem oblikovalskem oddelku Ghia, kasneje izkušnje nabiral še pri Mazdi in se leta 2006 vrnil nazaj na Ford, osem let kasneje pa so ga postavili za šefa oblikovanja za vse Fordove znamke. 

Anthony Lou

Krmilo tega oddelka bo v začetku maja prevzel dosedanji šef zunanjega oblikovanja pri Renaultu, Anthony Lou, ki je v zadnji letih pustil pečat pri oblikah Capturja, Dusterja, Dezirja in študije Twin'Run, pred mnogimi leti pa je prispeval tudi nekaj oblikovnih linij za legendarno Opel Omego, v začetku devetdesetih pa se podpisal pod Audijev koncept Avus.

Moray Callum
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Lovro7
Je bil že skrajni čas, ford nima trenutno enega oblikovno zanimivega, kaj šele lepega avta v paleti.
26.1.2021 23:37:10
jjs
Ne vem, ampak zame e Ford še zmeraj znamka zmerno dopadljivih, ne ravno perfektno, vseeno pa solidno izdelanih vozil. Vsak poskus lotiti se nečesa "stylish" je od Caprija naprej končal nekje v luftu.
27.1.2021 16:03:41
Lovro7
Mk4 Mondeo, mk6 Fiesta, mk2 (prenovljeni) Focus in prva Kuga so se zdeli meni lepi in zanimivi
27.1.2021 17:01:20
Lovro7
Pozabil sem S-maxa, ki je verjetno najlepši ford te generacije
27.1.2021 18:48:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija