Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Rimac novi lastnik Bugattija?
Novice   |   Skupina Volkswagen
Rimac novi lastnik Bugattija?
Odločitev naj bi sprejeli že v prvi polovici letošnjega leta.
Urša Prosenjak
22. februar 2021 | 0:01:00

Proizvajalec električnih hiperšportnikov Rimac Automobili in Volkswagnova znamka superšportnikov Bugatti bi se odlično dopolnjevala, meni direktor Porscheja in upa, da bo do dogovora med njima prišlo kmalu.

Že lani so se pojavile informacije o skorajšnji prodaji Bugattija podjetju Rimac. Če se bo to zgodilo, naj bi Porsche, prav tako del skupine Volkswagen, dvignil svoj 15,5-odstotni lastniški delež hrvaškega podjetja.

»Trenutno potekajo intenzivne razprave o tem, kako bi se Bugatti lahko razvil na najboljši možen način. Rimac bi lahko igral pomembno vlogo, saj se znamki tehnološko dobro ujemata,« pojasnjuje direktor Porscheja Oliver Blume.

»Scenarijev je več in vsebujejo različne strukture. Mislim, da bo skupina sprejela odločitev še v prvi polovici leta,« dodaja Blume, ki je tudi član upravnega odbora Volkswagna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija