Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Blaga prenova za kupejevskega velikana
Novice   |   Mercedes CLS
Blaga prenova za kupejevskega velikana
Po nekaj letih nabiranja kupcev na trgu, so Nemci velikemu CLS-u namenili nekaj manjših nadgradenj.
Peter Pirkovič Mercedes
7. april 2021 | 10:07:00

Najbolj opazna je nova Spectral Blue modra barva, ki se predstavlja na promocijskih fotografijah, da pa ne bi ostalo zgolj pri temu, je ekipa Roberta Lešnika poskrbela še za nekaj svežih oblikovnih linij na sprednjem in zadnjem delu vozila. V ponudbo bodo dodane tudi nove različice platišč in več aerodinamičnih dodatkov iz paketov AMG Line. Notranjost oblikovno ostaja povsem enaka. Nov je le izboljšani multifunkcijski volan, uporabljeni so kakovostnejši materiali, medtem ko je za informacijsko-zabavni del zadolžen najnovejši MBUX. Motorna paleta je sestavljena iz treh bencinskih in treh dizelskih znanih motorjev, ki so jih malenkostno tehnično nadgradili za potrebe emisijskih standardov. CLS 53 4Matic + je zdaj delno elektrificiran (blagi hibrid) in prinaša dodatnih 16 kilovatov moči. Avto na ceste zapelje sredi poletja, takrat bodo znane tudi cene.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Po pravici povedano, ga sploh ne ločim od vseh ostalih Mercedesov. Merc je postal kot Audi....prodajajo avto na tekoči meter
7.4.2021 10:53:43
7even77
Po "nekaj" letih...(C257)? Po še ne treh torej...? Se strinjam s tvojim mnenjem, @Spartan. S tem, da so pri "gospodarju prstanov" to vendarle nekoliko omilili. So bili pa na tem nekoč tudi sami, res je. Pri MB-u so zdaj to "umetnost" izpilili do popolnosti.
7.4.2021 11:50:49
F1_tom
Vredno bi bilo omeniti še to, da je to zadnji CLS, ki ga bodo proizvajali.
7.4.2021 12:09:46
jjs
Sploh v tej barvi stare stoenke je odlično videti. Sicer pa se mi zdi banana-look Mercedesovih štirivratnih kupejev nekoliko sporen. V času, ko imajo že običajne limuzine zelo nagnjene C-stebričke in zadnja stekla, pa se mi zdi smisel obstoja te vrste vozil dejansko vprašljiv.
7.4.2021 13:03:04
911
Ne dolgo nazaj sem videl Mercedes CLS prve generacije. Ta je bil zame daleč pred obema potem, enostavno izgled deluje bolj sveže moderno in novejše.
7.4.2021 13:36:32
7even77
@jjs, soglašam. Precej limuzin je že, ki so že skorajda bolj kupeji, kot klasično triprostorski avtomobili. Kor zgolj primer dam aktualna Passat in njegov derivat Arteon (izhodiščni, ne nepotrebni Shooting) - Passatova ukrivljenost zadnjega stekla ali njegov nagib je precej močan in tako Arteonu ostane le malo "prostora", da bi prav zelo upravičeval svoj obstoj. To je le en primer. "Ink plava" s Stoenke je pa dobra. ja... @911 - ravno o tem smo zadnjič nekaj debatirali v službi. C219 je bil "stoj-in-glej" avtomobil. Še za dandanašnje pojmovanje.
7.4.2021 14:06:11
skrivo
911: delim enako mnenje, ta prvi je bil bomba po obliki, spredaj dol, cel avto nizek in širok, pa še zadaj dol. Sokrajan ga je imel in je rekel da leti kot sulica skozi zrak, malo "gasa" za veliko hitrost, res dobra aerodinamika; tole sedaj je pa bolj limuzinsko oz. ne vam kaj sploh je.
8.4.2021 22:30:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija