Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Največji Mercedesov orjak na elektriko
Novice   |   Napoved
Največji Mercedesov orjak na elektriko
EQG je najnovejši projekt nemškega proizvajalca, ki bo predstavljen čez dober mesec na salonu v Munchnu, na ceste pa pripelje v začetku 2023.
Peter Pirkovič Mercedes
21. julij 2021 | 14:16:00

Glede na to, da znamka Mercedes zelo pospešeno sledi načrtu brezemisijskih vozil, je preobrazba terenskega velikana tako rekoč pričakovana. To je novembra 2019 napovedal tudi prvi mož Daimlerja, Ola Kallenius. Po dveh letih je projekt očitno dovolj zrel, da ga za pokušino predstavijo širši javnosti. EQG bo opremljen z električnim motorjem na vsaki osi, to bo hkrati pomenilo, da bo imel na voljo štirikolesni pogon, skupna moč obeh pa naj bi presegala 367 kilovatov (500 KM). Razvojniki pri Mercedesu so temu menda namenili 108 kWh baterijo, ki bo omogočila doseg blizu 500 km. Več o njem bodo Nemci povedali na domačemu avtomobilskemu salonu, ko bodo med drugim razkrili kaj natančno pomenijo oznake EQG560 in EQG580, ki so jih pred časom registrirali pri evropskemu patentnemu uradu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija