Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Skupina nogometnih Swiftov prodana po smešno nizki ceni
Novice   |   Dražba
Skupina nogometnih Swiftov prodana po smešno nizki ceni
Suzuki Swift v Evropi nikoli ni bil velika prodajna uspešnica, vendar si je prislužil ugled preprostega in zanesljivega vozila. S pomočjo oddaje Top Gear pa se je proslavil kot nogometaš.
Urša Prosenjak
22. september 2021 | 0:47:00

Ena Swiftovih najznamenitejših vlog je bila vloga nogometaša v Tob Gearovih nogometnih tekmah pred številnim občinstvom na različnih lokacijah po Evropi. Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May in Stig so odigrali več tekem z avtomobili, ki so predstavljali nogometaše. Pred nedavnim je devet teh Swiftov na dražbi dobilo novega lastnika. Zanje mu niti ni bilo potrebno seči pregloboko v žep.

Devet avtomobilov, ki se nahajajo v jugozahodni Angliji, so prodali na dražbi na britanskem eBayu, kupec pa je zanje odštel 7.900 funtov. Ni pa razkril, za kaj jih bo uporabil. Avtomobili so po besedah prodajalca sicer v kolikor toliko voznem stanju, vendar so poškodovani in niso za na cesto. Mogoče pa se bo novi lastnik odločil za zasebno nogometno tekmo s prijatelji?

Fotografije nakazujejo, da gre za prvo generacijo Swifta, kar pomeni, da so bili izdelani med leti 2005 in 2010, najverjetneje pa so nastali v Suzukijevi madžarski tovarni v mestu Esztergom. Ob prihodu v Evropo je bil na voljo z 1,3-litrskim ali 1,5-litrskim motorjem, čeprav menimo, da so nogometni zvezdniki opremljeni z enakim pogonom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Mislim, da je ta generacija tretja, pri čemer je druga živela nekje okrog 15 let.
22.9.2021 8:08:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija