Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Začetek proizvodnje C40 Recharge
Novice   |   Volvo
Začetek proizvodnje C40 Recharge
Volvo je v belgijskem Ghentu pričel s serijsko proizvodnjo svojega novega električnega modela C40 Recharge.
Urša Prosenjak
12. oktober 2021 | 0:40:00

V eni največjih Volvovih tovarn sicer že nastajajo vse različice modela XC40, ki je prav tako osnovan na platformi CMA, pa tudi karavan V60 na večji platformi SPA.

»C40 Recharge je avto, ki predstavlja našo prihodnost,« je povedal višji podpredsednik industrijskih operacij in kakovosti pri Volvu Javier Varela. »Naše proizvodne operacije in tesno sodelovanje z dobavitelji so ključne za dosego naših ciljev elektrifikacije in podnebne nevtralnosti.«

V primerjavi z XC40 je C40 Recharge nekoliko nižji ter daljši in širši. V dolžino meri 4431 mm, širok je 2035 mm, visok pa 1582 mm, ponaša pa se tudi z novo tehnologijo žarometov.

Za pogon skrbi elektromotor z močjo 300 kW, napaja pa ga baterijski sklop s kapaciteto 78 kWh. Z enim polnjenjem lahko prevozi do 420 km, na hitri polnilnici pa se baterija napolni do 80 odstotkov kapacitete v 40 minutah. Do stotice pospeši v 4,9 sekunde, hitrost pa je elektronsko omejena na 180 km/h.

Z zagonom proizvodnje novega električnega modela Volvo povečuje proizvodno kapaciteto električnih vozil v Ghentu na 135.000 primerkov letno. Že prihodnje leto naj bi več kot polovica avtomobilov, proizvedenih v tej tovarni, imela izključno električni pogon. Volvo je v Ghentu postavil tudi obrat za sestavo baterij, kjer module pripravljajo za vgradnjo.

Ob predstavitvi kupejskega križanca s štirikolesnim pogonom v začetku leta je Volvo razkril svoj načrt, da do leta 2030 postane izključno električni proizvajalec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija