Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Šestnajst tednov za izdelavo notranjosti

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci - Šestnajst tednov za izdelavo notranjosti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.5.2022 21:31:00

Bugatti bo v nekaj tednih dostavil kupcu prvi primerek modela Centodieci. Med pripravami na ta trenutek je proizvajalec predstavil del poteka izdelave potniške kabine superšportnika omejene izdaje.

Urša Prosenjak

Zunanjost modela Centodieci je poklon Bugattiju EB 110 iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, prav tam pa so črpali tudi navdih za oblikovanje notranjosti.

»Z elegantnim prešitim vzorcem in perforacijami smo se usmerili k zgodovinskemu predhodniku modela Centodieci, Bugattiju EB 110, v njegovem dizajnu Super Sport,« je povedal Jorg Grumer, vodja oddelka za barve in dodatke pri Bugatti Design.

Bugattijevi mojstri pri sestavljanju notranjosti vsakega posameznega primerka Centodieci pazijo na podrobnosti. Za izdelavo vsakega potrebujejo 16 tednov. Izdelava reliefnega logotipa EB na vzglavniku traja več kot štiri dni, usnje na sedežih pa je ročno prešito. Na koncu sedeže tudi temeljito pregledajo, da se prepričajo, da je res vse popolno.

Za pogon Centodiecija skrbi Bugattijev osemlitrski W16, ki proizvede 1.176 kilovatov moči, kar mu omogoča, da doseže hitrost 100 kilometrov na uro v 2,4 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 380 km/h.

Narejenih bo le deset primerkov, vsak izmed njih stane 8 milijonov evrov, vsi pa že imajo kupce.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija