Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Bondovi avtomobili na dobrodelni dražbi

60 let franšize

60 let franšize - Bondovi avtomobili na dobrodelni dražbi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
3.8.2022 19:19:00

Ob šestdesetletnici filmske franšize o Jamesu Bondu bo dražbena hiša Christie na dobrodelni dražbi ponudila številne pomembne relikvije iz filmov, med njimi pa bo kar nekaj Bondovih avtomobilov.

Urša Prosenjak

Med avtomobili prednjačijo vozila iz zadnjega filma v seriji, No Time to Die. Ponudba se začne z Jaguarjem XF, ki ga v filmu vozijo zlikovci v zasledovanju Bonda in Madelaine Swann. Pričakuje se, da bi lahko dosegel ceno 70.000 funtov.

V ponudbi je tudi Range Rover SVR, ki naj bi dosegel ceno vsaj 80.000 funtov, pa tudi Land Rover Defender Bond Edition. Ta model, ki ga poganja motor V8, se sicer ni pojavil v filmu, je pa del omejene serije 300 primerkov in edini z oznako »60 let Bonda«. Ocenjuje se, da bo vzbudil veliko zanimanja in s tem verjetno ceno 300.000 funtov. Defender, ki je bil dejansko udeležen na snemanju, pa bi lahko dosegel še višjo ceno.

Nabor bondovskih avtomobilov ne bi bil popoln brez Aston Martinov. Posebej zanimiv je model V8, ki se pojavi v filmu z Danielom Craigom in obuja spomine na model iz The Living Daylights, kjer je Bonda upodobil Timothy Dalton. Njegova cena naj bi prilezla do 700.000 funtov. Nazadnje, kot vrhunec ponudbe prihaja replika DB5, ki je bila proizvedena izključno za snemanje najnovejšega filma. Ima sodoben 3,2-litrski šestvaljnik in ročni menjalnik, kljub škodi pa naj bi dosegel najvišjo ceno - kar dva milijona evrov.

Ljubitelji Jamesa Bonda s plitvejšimi žepi si avtomobilov sicer ne bodo mogli privoščiti, vendar ne bodo ostali praznih rok. Na dražbi bodo ponujeni najrazličnejši manjši rekviziti iz filmov, na primermrazlični kostumi, kovčki in celo maske iz filma Spectre. Začetek dražbe je napovedan za 15. september.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija