Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Na izletu
100 let hidrobaze v Pulju
Že kot otroka so me fascinirale ruševine starih avstro ogrskih zgradb in letališča za hidroplane na obali Puntižele pri Štinjanu v Pulju. Da je bila tam velika baza, vedo v glavnem le še domačini.
Artur Švarc
29. januar 2018 | 7:51:17

Evropa na pragu drugega desetletja 20. stoletja – vse je dišalo po vojni. Trije bratranci, vnuki kraljice Viktorije in ostareli avstro ogrski cesar so Evropo in posledično svet 1914 zapeljali v največjo morijo do takrat. Zveza Avstrije in Madžarske, ječe narodov, ki smo jim na tem prostoru pripadali tudi mi, se je že 1910 začela zanimati za nadzor morja iz zraka. Trst in Pulj sta bili v Avstrijski domeni, Madžarska vojna mornarica je delovala z Reke.

Baza za zeppeline, ki so jo mislili postaviti v Pulju, dlje od ideje 1910 ni prišla, saj so imela takrat še precej sveža letala precej večji potencial. Letališče za hidroplane so najprej gradili v Valturi, a projekt opustili in na otoku Sv. Katarina v Pulju postavili hangar za 20 letal, u Arsenalu, AO vojaški bazi, pa so jih tudi začeli izdelovati.

Prvič so letala poletela 1912, 1913 pa so imeli 6 hidroplanov francoskega izvora in štiri domače, s čemer je vojska cesarja Franca Jožefa dobila nov rod – letalsko izvidništvo. Baze so gradili še naprej, 1913 na otočku Kozad in potem v Puntiželi, od koder so nadzorovali severni Jadran in izvajali izvidniške polete vse do soške fronte. V Pulju je delovala tudi letalska šola, AO vojska pa je imela 586 hidroplanov, konec vojne jih je dočakala manj kot polovica, še 170 pa so jih ob porazu gradili. S hidroplani so iz Pulja prevažali tudi visoke častnike in politike na počitnice v Rovinj in Opatijo.

Po koncu 1. svetovne vojne je Istro zasedla italijanska vojska, ki je prav tako uporabljala Hidrobazo Pola, druga njihova baza pa je bila v našem Portorožu.

Hidrobazo so pred koncem druge svetovne vojne močno poškodovala zavezniška bombardiranja in od takrat naprej nekaj zgradb in plato s hangarji propadajo. Še vedno so vidne mogočne stene avstro ogrske arhitekture in hektarji filigransko položenih ploščic. Na njih so vrezane tudi tračnice za vozičke z letali, ki pa so jih kasneje dodali Italijani.

Zanimivo je gledati te mogočne stare zgradbe brez streh, ki danes, porisane z grafiti, spominjajo na sodobni cirkus. Občina Pulj se dolga leta ni zmenila za ta zanimiv spomenik med Valbandonom in Puntiželo, lani pa so tu končno uredili mestno plažo in sprehajališče, kmalu pa bo do sem vodila tudi nova priobalna cesta iz prestolnice Istre.

Platoji, prekriti s ploščicami, tako zdaj služijo kot veliko parkirišče ali kot smo lahko videli na našem izletu, poligon za treniranje vožnje precej podpolnoletnim osebam. Ni pa še to konec zgodbe. Obstajajo načrti, po katerih bodo tudi zrasli turistični kompleksi s hoteli in apartmaji in tako bodo najverjetneje izginile še zadnje mogočne stene nekdanjih kasarn in tisoči ploščic, položenih na istrsko obalo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija