Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Goodwood
Prvič na svetlem tudi Mercedesov T80
Goodwood vse bolj postaja velik avtomobilistični dogodek, ne samo kar se tiče predstavljanja novosti, pač pa tudi zgodovinskh zadev.
Artur Švarc
11. julij 2018 | 10:24:54

Ob Nissanu GT-R50 in premieri Toyote Supre bo tu na ogled celotna linija Rolls Roycov na enem mestu.

Tesla bo tu uradno predstavil Model 3 za evropski trg, na miljo dolgi progi v hrib pa bosta prvič vozili tudi dve avtonomni vozili. Pri Mercedesu so sporočili, da bodo sem pripeljali nekaj zelo posebnega – T80, s katerim so se spravili na hitrostni rekord.

T80 je bil narejen 1939, le nekaj mesecev pred začetkom druge svetovne vojne, dizajniral ga je Ferdinand Porsche, izdelal pa Mercedes, vse  z namenom potolči hitrostni rekord in dokazati premoč nemške avtomobilske industrije. To se sicer ni zgodilo prav zaradi izbruha 2. svetovne vojne.

Da bi dosegli 750 km/h, je Porsche T80 zasnoval kot šestkolesnik, ki ga poganja 44,5-litrski V12 motor. Motor je bil vzet iz Meserschmitta Bf 109, a navit do skrajnosti. DB 603 je razvijal 2200 kW (3000 KM), dvakrat toliko kot v letalu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija