Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Restavrirali Miuro iz Italian Joba
Lamborghini je našel in obnovil Miuro iz slavnega filma iz 1969.
Artur Švarc
7. maj 2019 | 11:05:00

Miura P400 je nastopal v začetni sceni filma in sta ga vozila igralec Rossano Brazzi (s cigareto v ustih) in kaskader Enzo Moruzzi na slovitem prelazu St. Bernard. No, avto, ki na koncu uvoda leti v prepad ni ta obnovljeni s serijsko številko 3586, ampak drugi, ki je bil razbit že pred tem in ga je Lamborghini dal snemalcem prav za ta namen, da ga mafijci odvržejo v prepad. Ali so potem iz reke pobrali ostanke, iz ekološkega stališča lahko le ugibamo.

No, Lamborghinijev hišni oddelek Polo Storico je opravil izredno delo. Za Miuro iz filma je po snemanju izginila sled. Lamborghini ga je prodal nekemu Italijanu, zdaj pa so ga našli v Kaiserjevi zbirki v Vaduzu v Lichtensteinu. Pri Lamborghiniju so preverili vse možne sledi in ugotovili, da je to dejansko avto iz filma.

Edina razlika med avtom iz filma in obnovljenim je barva sedežev. Lamborghini je avtomobilu za potrebe snemanja namenil črne sedeže, saj so se bali, da bodo beli po snemanju precej uničeni, vseeno pa niso zamenjali vzglavnikov. Po obnovi so sedeži originalni beli.

Legendarni film Petra Collinsa bo konec julija praznoval 50 let. V njem so igrali Michael Caine, Noel Coward, Raf Vallone in celo Benny Hill.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Razlika v barvi sedežev? Kaj pa karoserije?
7.5.2019 12:51:09
aichi
Verjetno svetloba pa film... Tud tip je videt precej zažgan
7.5.2019 13:18:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija