Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Korona ni samo virus, nekoč je bil tudi uspešen Toyotin model
Lahko bi zapisali, da so imeli v marketinškem oddelku Toyote pred več kot pol stoletja zaposlene vedeževalce, saj so že takrat na trg poslali model, ki se imenuje po aktualnem nevidnem sovražniku za zdravje ljudi.
Peter Pirkovič
19. marec 2020 | 8:46:00

Jasno je, da tega niti v šali niso utegnili predvideti, kajti za tiste čase je predstavljalo ime povsem drugačno simboliko. Namreč, leta 1955, dobri dve leti pred rojstvom Toyote Corone, so na Japonskem predstavili model Crown. Marketingarji so pri iskanju imena za nov avto skušali ostati pri izvoru imena Crown, zato so zanj ime našli v latinski Ameriki. Namreč, krono oziroma angleško Crown v latinski Ameriki poimenujejo z besedo Corona. 

Avto je bil s tem imenom predstavljen leta 1957 kot mali mestni avtomobil z dolžino 3,92 metra, kateri je bil opremljen z litrskim motorjem. Temu je sledilo kar deset generacij, proizvodnjo pa so zaključili šele decembra 2001. Ko se je japonski proizvajalec širil na ostale trge po svetu je bil v tistem času prvi avto v ponudbi prav Corona. Kasneje so oznako uporabili še za večjo limuzino Corona Mark II, omeniti pa velja, da so iz tega imena v kratkem času izumili še izpeljanki imen Corolla in Carina. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija