Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Na današnji dan
Prva dirka 1000 milj
120 let mineva, odkar se je v pionirski dobi avtomobilizma odvil The Thousand Mile Trial, najbolj obsežen avtomobilski dogodek v Viktorijanski dobi.
Artur Švarc
23. april 2020 | 8:46:00

Dogodek je organiziral Kraljevi avto klub RACm da bi ljudem širom Britanije pokazal, da lahko avtomobili premagujejo velike razdalje, brez da bi se prevečkrat pokvarili. Dogodek se je začel s statično razstavo v Londonu med 14. in 21. aprilom in 23. aprila se je 65 vozil podalo na pot proti Edinburghu čez Bristol, Brimingham, Manchester in Carlisle in čez Newcastle, Leeds, Sheffield in Nottingham na poti nazaj do Londona. Pot je zaključilo 23 vozil in čeprav naj bi bila večina vozil britanskega izvora, je bilo ravno obratno, večina je bila uvoženih s celine ali njihove kopije. Edino Wolseley in Lancaster sta bila v celoti britanske zasnove.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija