Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Dobrodelno
Slovenca s Kalimerom čez saharske sipine do Gambije
Nekoč so bili tako dolgi izleti nekaj povsem vsakdanjega, danes pa prej izjema kot pravilo, zato temu projektu velja posvetiti nekaj vrstic. V tem primeru gre za nekakšen nizkocenovni rally Dakar, ki nima nikakršnih pravil. Glavno je, da udeleženci pridejo na cilj. Lahko tudi brez avtomobila.
Artur Švarc
22. januar 2018 | 11:16:00

Rallyju Budapest-Bamako oziroma Great African Run sta se letos ponovno pridružila Gregor Doler in Uroš Kranjc (The Migration of a Flea), za več kot 8000 km pa sta si pred nekaj meseci zagotovila še manjše vozilo – Fiat 126p (leta 2015 sta potovala s Katrco). Tega sta našla nekje pri Ptuju, mu namestila nov motor in se na preskusno vožnjo odpeljala do Švice. Test je mali Poljak brez težav prestal, v teh dneh pa sta z njim že na polovici svoje misije proti glavnemu mestu Gambije v Afriki.

Kot že omenjeno ima ta zgodba dobrodelno noto, saj sta s seboj za revne otroke v Afriki vzela ogromno uporabnih stvari (osnovna medicinska oprema, sanitarni material, šolske potrebščine…), obenem pa zbirata tudi finančna sredstva. Do cilja bosta potrebovala približno dva tedna, mi pa vam med tem ponudimo nekaj fotografskega in video materiala, ki nastaja na poti. 

Posted by
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija