Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Dirka Pikes Peak
250 dni razvoja za nov absolutni rekord
Pri Volkswagnu so se prejšnji teden v ameriškem Koloradu vpisali v zgodovino. Z njihovim ID R Pikes Peak električarjem so slabih 20 kilometrov dolgo stezo legendarne gorsko-hitrostne dirke, ki šteje 156 zavojev, prevozili v manj kot 8 minutah.
Peter Pirkovič
28. junij 2018 | 12:20:54

Romain Dumas je v dirkalniku I.D. R Pikes Peak z močjo 500 kW (680 KM) premagal konkurenco s klasično pogonsko tehnologijo in tako ne le izboljšal dosedanji rekord za električna vozila, temveč tudi rekord vseh časov Sebastiena Loeba iz leta 2013, in sicer za celih 16 sekund. Dumasov novi najboljši čas znaša 7:57,148 minute in se sedaj uvršča na vrh seznama zmagovalcev dirke Pikes Peak, med katere spadajo tudi slavni vozniki, kot so Sebastien Loeb, Walter Röhrl, Michele Mouton, Stig Blomqvist, Nobuhiro Tajima, Rod Millen in njegov sin Rhys.

Nobena skrivnost ni, da so Volkswagnovcem pri razvoju dodatno pomagali Porschejevci, ki imajo kar nekaj znanja in izkušenj s tekmovanj. 1100 kilogramov težak dirkalnik (vključno s paketom baterij) je imel vgrajena dva zmogljiva elektromotorja, ki sta skrbela za pogon vseh štirih koles, obutev zanje pa je prispeval Michelin. Prvotni cilj je bil izboljšati rekord iz leta 2016, ki ga je postavil Rhys Millen s 1595-konjskim električarjem s sedmimi elektromotorji. Pri VW so predvsem zaradi prihranka na teži raje uporabili le dva, ki so jih zanje pripravili pri partnerskem podjetju Integral e-drive in ki sta omogočila, da šprint do 100 km/h opravi v pičlih 2 sekundah. 

Omeniti velja dejstvo, da ko dirkalniki prečkajo cilj pri nadmorski višini 4300 metrov, se temu primerno gostota zraka zniža (35 odstotkov), zato so morali natančno izdelati posebne spojlerje oziroma usmerjevalnike zraka, saj se podtlak primerno nižji. Obenem redkejši zrak bližje cilja za dirkalnike s klasičnimi motorji na notranje izgorevanje pomeni izgubo dela moči, medtem ko elektromotorjem to ne povzroča težav, saj delujejo s polno zmogljivostjo. So pa morali poskrbeti za primerno hlajenje baterijskega sklopa in zavor, za kar so izkoriščali zrak. Zaradi varčevanja s težo je bil tudi paket baterij manjši, to je pa pomenilo, da je imel zaloge energije le do cilja, saj so ga nazaj pripeljali na avtovleki. 

Svoje vrsten izziv je bilo tudi polnjenje, v primeru če bi dirko prekinilo in bi se tekmovalec moral vrniti na štart. V tem primeru za električarje velja, da mora biti postopek polnjenja zaključen v manj kot 20 minutah. Potrebno električno energijo so proizvedli generatorji ob vznožju gore Pikes Peak. Kot gorivo je služil glicerol, ki ga kemiki uvrščajo med sladkorne alkohole. To gorivo, ki na primer nastaja pri proizvajanju biodizelskega goriva, zgoreva skoraj popolno in brez škodljivih izpušnih plinov ali ostankov. Glicerol sam po sebi ni strupen in se kot dodatek uporablja celo v živilski in kozmetični industriji. Omeniti velja še, da so pri podjetju OMP poskrbeli za Dumasov peresno lahki dirkaški kombinezon. 

In kaj je Romain Dumas povedal po koncu dirke?

»Noro. S tem rezultatom smo celo presegli naša visoka pričakovanja. Že od testnih voženj ta teden smo vedeli, da je mogoče podreti rekord vseh časov. Za to pa je moralo vse delovati popolno – od tehnologije do voznika. Pomembno vlogo je igralo tudi vreme. Neverjeten občutek je, ko se vse tako popolno ujema, in novi rekord na dirki Pikes Peak je pika na i. Še vedno ne morem verjeti, da nama je s Volkswagnom sedaj uspelo doseči ta neverjetni čas. I.D. R Pikes Peak je najbolj osupljiv avtomobil, ki sem ga kadarkoli vozil na tekmovanjih. Električni pogon prinaša veliko sprememb in med projektom sem se ogromno naučil. Ekipa je opravila nepopisno temeljito delo in bila hkrati sproščena – ne samo rezultat, temveč tudi povezanost šteje. Izredno sem ponosen, da sem bil del tega.«

Posted by
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Še enkrat bravo! Je pa smešen stavek: "Zaradi varčevanja s težo je bil tudi paket baterij manjši, to je pa pomenilo, da je imel zaloge energije le do cilja, saj so ga nazaj pripeljali na avtovleki." To sigurno ne drži,da so ga zaradi izpraznjene baterije vozili dol z avtovleko...ker navzdol vsak električar pridobi kar nekaj energije.avto bi z lahkoto prišel nazaj dol...tako da razlog za avtovleko je drugje,ne v zalogi energije v bateriji!
28.6.2018 12:29:17
Fero
Zvok kot road runner.
28.6.2018 15:36:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija