Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prihaja film o Johnu DeLoreanu
V začetku poletja bo na velika platna prišel igrani dokumentarec o enem najbolj kontroverznih ljudi iz poslovnega sveta in očeta enega najbolj nenavadnih avtomobilov.
Artur Švarc
21. marec 2019 | 10:02:00

Vsi avtomobilisti vemo, kaj je bil DMC DeLorean in kakšno vlogo je imel v seriji Nazaj v prihodnost. Framing John DeLorean pa je igrani dokumentarec, v katerem glavno vlogo igra Alec Baldwin, producira pa ga Tamir Ardon, ki je DeLoreana poznal tudi osebno. Film govori od začetkov DeLoreana, ko je postal najmlajši šef oddelka pri General Motorsu pa vse do njegovega odhoda s sodišča, kjer so mu sodili za preprodajo mamil.

DeLorean se je svojo ekipo podpisal pod Pontiaca GTO, Chevroleta Novo in Vego in potem, ko je šel na svoje, tudi pod znamenito srebrno čudo z dvižnimi vrati. Njegovo podjetje DeLorean Motor Company je avtomobile izdelovalo na Severnem Irskem, motorje je prispeval Renault, ostalo mehaniko pa Lotus, avto pa je bil čista polomija. Po samo 21 mesecih in 9000 narejenih primerkih, je podjetje, za katerega je DeLorean pobral tudi veliko državnih subvencij, propadlo.

Oktobra 1982 so Johna DeLoreana agenti FBI v Los Angelesu prijeli s kovčkom, v katerem je bilo kar 27 kilogramov kokaina. Ker je obramba dokazala, da so ga k vsemu temu napeljali agenti pod krinko, je bil spoznan za nedolžnega.

John DeLorean je umrl leta 2005, star 80 let. Še pred smrtjo je risal in načrtoval vrnitev na trg avtomobilov z modelom DMC2.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Škoda, ta avto bi lahko bil ikona oblikovanja kot nekateri Jaguarji, 911, hrošč...
21.3.2019 16:16:42
klemens
Zame ta avto je ikona, ne glede da je bil polomija. Back to the future pa film, v katerem je imel top reklamo. Za nas malo starejše
21.3.2019 17:55:34
skrivo
Tale avto je totalno kulten. Tudi cene za dobro ohranjene primerke so vedno višje... Zame osebno je zunanji dizajn tega avta še vedno fenomenalen. Avto se je vpisal med legende in tako bo tudi ostalo
22.3.2019 23:31:33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija