Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Podjetje, ki spreminja sodobna vozila v nekdanje sovjetske avtomobilske ikone
Če so nekoč zahodnoevropski avtomobili postavljali standarde, ki so jim socialistične vzhodnoevropske države tako ali drugače poskušale parirati, pa je ukrajinsko podjetje Spec Auto Tuning ubralo ravno obratno pot. Podobo sodobnih avtomobilov namreč spreminjajo v legendarna vozila iz nekdanje Sovjetske zveze.
Urša Prosenjak
22. marec 2020 | 8:39:00

Pri svojem delu združujejo sodobno tehnologijo s starinskim dizajnom vzhodnega bloka. Eden izmed takšnih primerov je BMW E32 serije 7, ki je videti kot 70 let star GAZ-12 ZIM, izdelali pa so ga za naročnika, ki je želel ameriškemu prijatelju podariti nekaj izvirnega.

Predelali so tudi številne druge avtomobile, med njimi je tudi roadster, ki je v osnovi BMW 645Ci. Sicer je nekoliko manj prepričljiv, saj ga izdajajo značilna kolesa in zložljiva streha.

Podjetje pa ne predeluje le BMWje. Iz njihove delavnice je pripeljalo tudi nekaj vozil, osnovanih na modelu Mercedes CL W215, ki pa izvirniku niso niti malo podobni. Starinski pridih jim med drugim dajejo okrogli žarometi in kromirana maska.

Med njihovimi stvaritvami so tudi modeli, ki so kombinacija različnih avtomobilov. Tako so, denimo, izdelali vozilo imenovano Victory, ki so ga sestavili iz Toyote Mark II in Mazde RX-8. Karoserijo so izdelali po meri, v notranjosti pa najdemo sedeže Nissana 350Z.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija