Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Posebneži
Letalimuzina je naprodaj
Zadeva, ki ste jo ugledali, je Limo-Jet, hibrid med trupom letala in avtomobilom.
Artur Švarc
31. marec 2020 | 7:16:00

Dan Harris si je pred dvema letoma zamislil trup poslovnega reaktivca s pogonom avtomobila, za inženirski del pa je poskrbel Frank DeAngelo. Na projektu sta delala dve leti, zdaj pa ja njun izdelek dokončan in gre v prodajo.

V dolžno meri 12,6 metra, za osnovo ima aluminijasti trup Learjeta, postavljen na 28-palčna kolesa. Kril seveda ni več, so pa obdržali ohišje reaktivnih motorjev, v katerih pa je 12-palčni subwoofer in neonska osvetlitev.

Avto je bil narejen za zabave kot večina podobnih stretch limo kreacij onkraj Luže. V notranjosti je sama luksuzna oprema, fotelji, neonske luči, zasloni in na desetine zvočnikov.

Avto, pardon, letalo…, pardon … nekaj vmes, poganja Vortecov V8, ki ga kljub petim tonam in pol požene do 160 km/h.

O ceni, za katero bo našel kupca, nima smisla govoriti, avtorja pa sta omenila, da je izdelava stala več kot milijon dolarjev, ocenjuje pa se, da je vreden vsaj pet milijonov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Pimpmobil
31.3.2020 22:04:10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija