Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Mesečna naročnina za ogrevane sedeže

Prihodnost

Prihodnost - Mesečna naročnina za ogrevane sedeže
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.7.2022 12:52:00

Podobno kot pri programski opremi in dodatnih vsebinah v igrah se tudi v avtomobilski svet počasi plazijo sprotna doplačila za dodatke – začenja pa BMW v Južni Koreji.

Artur Švarc

Z digitalizacijo avta in povezanostjo v internet je jasno, da lahko proizvajalec kadarkoli počne karkoli z avtomobilom, pa je tako mogoče nekatere funkcije v opremi izklopiti in jih omogočiti naknadno. ConnectedDrive Store v Južni Koreji omogoča lastnikom BMW-jev ogrevanje sedežev za mesečno naročnino, preračunano, 18 evrov, tu je tudi letna naročnina za 176 evrov in triletna za 283 evrov.

Pri vsem skupaj BMW velikodušno ponuja en mesec brezplačne uporabe, če pa bi Korejci želeli dokončno kupiti funkcijo, pa jih bo stalo 406 evrov.

Podobno velja tudi za ogrevanje volana, ki stane 10 evrov mesečno, 92 letno in 161 za tri leta ali 222 evrov za stalno. Bi radi brezžični Apple CarPlay? 305 evrov, prosim. Med zadevami, ki se jih da kupiti oziroma »naročiti«, so tudi samodejne dolge luči, nekatere varnostne lastnosti in Driver Recorder.

Med najbolj čudnimi, za katere lahko potrošijo Korejci denar, je IconicSound Sport, ki stane 138 evrov za stalno in skozi zvočnike predvaja »fake« zvoke motorja. Tu naročnine ni.

Da je v naročninah potencial, je pred časom napovedal že Stellantis, ki s podobnim sistemom naročnin in doplačil namerava zaslužiti več kot 20 milijard (!) evrov letno pred iztekom tega stoletja.

Jasno je, da je tak sistem mogoč le, če ima avto nekatere funkcije že serijsko, le da niso omogočene, sploh pa je enostavno, če gre le za softverske dodatke, tudi v primeru varnostnih dodatkov.

In potem se spomnimo časov odklepanja telefonov. Bi radi vse funkcije v avtu, pa plačali le osnovno opremo? Nič lažjega kot to – lokalni hekerji, ki so odklepali mobilnike, pametne telefone in Playstatione si že manejo roke, le garancija bo pri proizvajalcu »ni, ni!«. Priča bomo novim vojnam med proizvajalci in hekerji, ki bodo »patchali« originalno avtomobilsko pamet, nameščali crackane verzije in blokirali dostop avtomobila do tovarniškega serverja s požarnim zidom. Čudoviti novi svet! Ampak hej, ali niste tega počeli že davno s čipiranjem in mapiranjem motorjev? In krog bo spet sklenjen.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Sledge_Hammer 12.7.2022 17:28:52
Torej ko boš kupil nov avto, ta sploh ne bo tvoj. In potem bomo za proizvajalca/prodajalca, 100 in več kg dodatne opreme vozili s seboj. Kdo nam bo povrnil te stroške.
F1_Tom 12.7.2022 18:23:35
a se hecaš haha, upam da pridejo hacki za take zadeve
macolar 12.7.2022 21:50:54
Takle način poslovanja se bo skozi leta brez problema implementiral povsod. Če sem sarkastičen, bo treba celo za luči ponoči plačat naročnino. In zakaj bo to možno? Zato ker so ljudje/kupci tako neumni da bodo to dovolili, oz. bodo celo srečni. Že zdaj npr. nekateri čakajo po več mesecev za nov avto. V prodajnem salonu se prodajalec sploh več ne trudi prodati avta, ampak te ima za loleka z "vzemi ali pusti" odnosom, ker ve da je zadaj polno naivnežev v vrsti, ki komaj čakajo da bodo preplačali in čakali na nov avto... To je pač postala nova realnost. Samo čakam še da dajo oglase na infotaiment.
IcEmAn 13.7.2022 0:45:27
Vsa ta oprema bo v avtu že vgrajena, le da bo v osnovi onemogočena? Se pravi jo plačaš, čeprav jo ne želiš/rabiš, če jo pa želiš/rabiš, jo pa potem še enkrat plačaš (oz. mesečno/letno plačuješ)....
aichI 13.7.2022 2:03:29
saj je že zdaj marsikaj, sam veš ne... misliš,. da se jim splača delat različne zadeve?
© Copyright 1999-2021 Avtomanija