Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   ZDA
Zdaj še digitalne tablice
Ena od novosti v Detroitu so tudi digitalne registrske tablice.
Artur Švarc
17. januar 2018 | 10:17:00

Že res, da so registrske tablice, tisti kos porisane pločevine, del vsakega avtomobila že desetletja in kot take najbolj netehnični del avtomobila tudi leta 2018. Podjetje Reviver Auto ima drugačen predlog. V Kalifornijo bo letos na avtomobilih končalo 100 tisoč digitalnih registrskih tablic, kjer so jih oblasti že potrdile. RPlate Pro je pač času primerna digitalna tablica, a to še ni vse, kaj je digitalno brez povezljivosti?

Ena od nalog tablice bo prikazovanje registrske številke, a še zlasti ne edina, na voljo bodo tudi dodatna opozorila in obvestila, za katere bo skrbel centralni sistem. Že res, da bo registracijo avtomobila v Kalifornijo mogoče opraviti kar preko računalnika (za kar so dobili idejo pri nas J ), a ko bo avto parkiran, bo registrska tablica na primer prikazovala oglase ali druge voznike opozarjala na voznika z veliko prekrški. Projektu se bo še letos pridružila Arizona, sprememba zakonodaje pa se pripravlja še v Teksasu in na Floridi.

Ne moremo mimo ideje, da je vse skupaj pravzaprav neumno, saj se v digitalni dobi take reči (podatki o avtomobilu, zavarovanju, prekrških voznika) lahko rešujejo tudi na bolj sofisticiran način. So pa to sanje, sploh z malo hekerskega znanja, za vse nepridiprave.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija