Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mercedesova tovarna prihodnosti
Glede na videno na fotografijah in video posnetku bo nova tovarna, v kateri bodo proizvajali razred S, bolj podobna bolnišnici kot proizvodnemu obratu.
Artur Švarc
16. november 2018 | 8:48:00

Pri Mercedesu so svojo novo pridobitev v mestu Sindelfingen označili za najmodernejše proizvodno mesto na svetu. Factory 56, kot je uradni naziv tovarne, se res zdi bližje laboratoriju kot proizvodni hali, na 220.000 kvadratnih metrih površine pa bodo izdelovali predstavnike novega razreda S in nekatere bolj prestižne modele iz družine EQ.

Tovarna je po uradnih podatkih CO2-nevtralna in bo hkrati testni poligon za vzpostavitev 5G-komunikacijskega protokola, namesto papirja pa bo celotna dokumentacija v digitalni obliki. Kako daleč seže digitalizacija v avtomobilski industriji pove tudi podatek, da so izvijači opremljeni z WiFi-moduli, ki njihovo vrtenje določajo na podlagi pridobljenih podatkov. Tovarna bo opremljena s 300 samodejnimi transportnimi sistemi, fotovoltaika na strehi pa bo namenjena tudi polnilnim postajam. Tovarna bo v celoti nared leta 2020.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
roberto
To si lahko privoščijo tako, da tu delajo izključno samo še montažna dela. Vse umazane operacije pa pustijo pri dobaviteljih, za dobavljene kose pa zahtevajo visoko čistočo. Tak trend se opaža tudi pri drugih OEM-ih. Za dobavitelje pa to pomeni veliko večje zahteve. Tudi mi smo imeli en tak primer, sicer za BMW, kjer so zahtevali naš izdelek narejen že na končne mere, čeprav je običaj, da se ga končno obdela šele po montaži. To pa za nas pomeni 5x bolj ostre tolerance izdelave in visoke zahteve po čistoči, ki običajno sploh niso zahtevane za take vrste izdelkov.
16.11.2018 9:10:57
matt0
Ja, roberto in zakaj to zahtevajo? Zato ker lahko. S perspektive Mercedesa verjetno dobra odločitev
16.11.2018 11:07:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija