Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novo življenje za Ferrarijevo legendo
Predelave   |   Predelave
Novo življenje za Ferrarijevo legendo
Mojstri iz podjetja Officine Fioravanti so po nekaj mesecih intenzivnega dela javnosti predstavili projekt predelave Ferrarija Testarosse.
Peter Pirkovič
6. oktober 2021 | 11:35:00

Eden izmed najbolj prepoznavnih Ferrarijev v zgodovini te znamke, ki ima nekakšen status ikone, je bil deležen posebnega tretmaja pomladitve. To ne pomeni, da so pri omenjenemu podjetju posega v obliko, pod katero so se podpisali oblikovalci iz Pininfarine, pač so izboljšave naredili na drugih področjih. Prvi primerek, ki so ga uredili za končnega kupca, je iz leta 1984. To je še eden tistih prvih primerkov, ki je imel vgrajeno zgolj eno vzvratno ogledalo in platišča z eno matico za pritrditev. Pri Officine Fioravanti so uredili, da bokserski V12 motor z ročnim menjalnikom zdaj razvija 375 KW (510 KM) in 600 Nm navora, tako velika zaloga moči pa bo zadostovala, da avto doseže najvišjo hitrost pri 323 km/h. 

Povsem na novo so preuredili podvozje, kjer je poudarek na posebej zanj razvitih blažilnikih Öhlins, dodatno so mu vgradili sistem Front Lift, ki sprednji del po potrebi dvigne za 7 centimetrov, medtem ko so 17- in 18-palčna platišča (zaradi večjih dimenzij so lahko Testarosso opremili z zavornim sistemom Brembo in sistemom ABS, ki se ga lahko v celoti izklopi) obuli v Pirelli Trofeo R gume.  Z uporabo nekaterih novejših materialov so razvojniki pri temu avtomobilu uspeli prihraniti 130 kg na skupni teži. 

Veliko dela so opravili tudi v potniški kabini. Ohranili so popolnoma enak videz, vključno s prestavno ročico, a mu namenili bolj kakovostne materiale. Sedeža so odeli v usnje, nekatere plastične komponente zamenjali s kovinskimi vložki, mu dodali USB vmesnike, za piko na i pa vgradili še mobilni telefon iz osemdesetih. Ta deluje preko Bluetooth povezave s pametnim telefonom. 

Ceno predelave niso objavili, zagotovo pa ta ni nizka. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Zares brilijantno. In s kako dovršeno pozornostjo do podrobnosti! Verjetno bi je bil - Testarosse - , sploh takšne, vesel recimo tudi Don Johnson. Res, zelo okusno.
6.10.2021 12:41:17
spartan
Restomod?
6.10.2021 12:53:50
jjs
Res paša za oči. S tem da bi se sam morda zadovoljil s kakšnim cenejšim materialom pod havbo, ni treba da je ravno Alcantara
6.10.2021 13:36:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija