Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Nenavadno
Elektrifikacija Lade Nive
Vsak avto lahko predelamo v električno vozilo. Tudi paradnega konja nekdanje sovjetske avtomobilske industrije - Lado Nivo.
Urša Prosenjak
23. november 2019 | 7:56:00

Lado Nivo poganja štirivaljni bencinski motor, ki daje pravi pomen njenemu imenu – v ruščini namreč pomeni »polje«. Lahko bi ga zamenjali za močnejši in manj traktorsko zveneč motor, lahko pa bi tudi opustili zamisel notranjega izgorevanja in Nivo enostavno predelali v električno vozilo.

Prav to je že pred nekaj leti storil Jurij Logvin, ki je ob vzponu elektrifikacije predelal Lado Nivo in postopek posnel ter objavil na Youtubu, vendar je šele pred nedavnim pritegnil pozornost širše javnosti. Električna Niva ima doseg 124 km, njena najvišja hitrost znapa 104 km/h, baterija se v celoti napolni v sedmih urah, avto pa ima tudi regenerativno zaviranje. Pri predelavi je Logvin uporabil prvo generacijo baterije vozila Nissan Leaf, ki je bila znana po znatno slabšem dosegu, kot današnje baterije.

Postopek predelave je podrobneje predstavljen v videu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Če bi pri Ladi razmišljali bolj na široko in zares montirali spodoben in moderen motor in pojačali varnost, bi se tale avto prodajal v EU in po svetu kot za šalo. Brez da bi spreminjali obliko. Niva, ki jo zdaj tržijo pri njih kot Bronco je videt super, samo kaj ko ima pod havbo mlin za kamenje ki ne gre nikamor in pije kot najhujši alkoholik. Trenutno je trend retra v porastu in ta zato bi se fenomenalno poklapal.
24.11.2019 11:23:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija